Sfaturi pentru CV

In ziua de astazi, gasirea unui loc de munca este o adevarat provocare pentru fiecare dintre noi. Datorita crizei financiare, oamenilor le este foarte greu sa isi gaseasca un loc de munca, iar in momentul in care isi gasesc un loc de munca, romanii tin cat se poate de el pentru a nu-l pierde, avand in vedere faptul ca este atat de greu sa iti gasesti un loc de munca.

Fara sa isi dea seama, oamenii fac foarte multe greseli atunci cand vine vorba despre CV. Probabil stiti ca aceasta este principalul factor care influenteaza adminterea sau temiterea unui CV. Cv-ul reprezinta cartea de vizita a unei persoane si de aceea el trebuie sa fie elaborat cat mai corect. Ideea este sa pastrezi numai informatii clare, simple, care ofera un mesaj puternic. Astfel va exista un echilibru intre informatii suficiente pentru a atrage atentia, dar bine organizate pentru a mentine interesul angajatorului si pentru a-l determina pe acesta sa te cheme la interviu.

In primul rand, este foarte important sa eliminam cuvintele pompoase. Foarte multi oameni au tendinta de a exagera, folosind cuvinte extrem de pompoase pentru a iesi in evidenta. Ei bine, acest lucru este foarte gresit deoarece multi dintre ei raman in nestire in legautra cu acele cuvinte sau fraze folosite. Evita sa te inpotmolesti in expresii care pot ajunge sa transmita un mesaj gresit si rezuma-te la lucruri simple, esentiale.

Apoi, gramatica este cat se poate de importanta in acest caz. Nu trebuie sa faceti nicio greseala gramaticala daca iti doresti ca CV-ul tau sa nu ajunga direct in cosul de gunoi. Indiferent cat de insignifiant ar parea, gramatica si chiar o virgula pusa in alta parte afara de unde ii este locul poate dauna. Indiferent de domeniul in care vrei sa aplici este foarte important s aai un Cv corect gramatical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *