Sfaturi pentru sesiune

Probabil ca deja ai avut experienta macar a unei sesiuni si stii ca nu este chiar usor. In cazul in care nu aveti aceasta experienta ati auzit probabil ca nu este foarte usor si ca va trebui sa faceti totusi niste eforturi.

Sesiunea este o perioada destul de dificila si va trebui sa va conformati si sa aveti grija ca totul sa fie cat mai bine. In continuare va voi prezenta cateva sfaturi care sper sa va fie de folos in urmatoarea sesiune:

In primul rand, este foarte important sa faci astfel incat sa iti prioritizezi lucrurile. Nu va fi foarte usor sa faci atsa insa va trebui sa iti aranjezi timpul astfel incat sa ai timp sa inveti pentru toate examenele si sa mai si timp de activitatile tale zilnice.

Poti incerca sa folosesti un calendar si sa iti notez in acel calendar toate datele ale examenelor din sesiune. Astfel, te vei organiza mai bine si vei avea la dispozitie mai multa vreme pentru a invata. In plus, incearca sa faci conspecte inainte sa sustii examenul si inainte doar sa le citesti si sa le studiezi.

Poti sa iti organizezi materia pe zile si sa iti imparti materia pe capitole sau pe pagini. In cazul in care ai parcurs 200 de pagini, poti sa parcurgi cate 40 de pagini intr-o zi pentru 5 zile si astfel vei reusi sa terminiintr-un timp util.

Poti sa iti faci si un program de studiu si sa incerci sa inveti sau sa te comporti la fel ca si cum ai fi angajat 8 ore pe zi. Va trebui sa iti faci toata treaba pe care o ai pentru facultate si in final vei reusi sa iti faci si lucrurile zilnice sau nevoile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *