Windows 8.1

Sistemul de operare Blackberry

Cu ceva timp in urma sistemul de operare BlackBerry al companiei cu acelasi nume, era un sistem care parea sa capete notorietate pe piata sistemelor pentru smartphone-uri. Chiar daca piata era dominata de Android, acestia reuseau sa se mentina destul de bine. Blackberry OS era recunoscut pentru faptul ca acesta era unul din cele mai stabile pe piata telefoanelor. Timpul a trecut si odata cu acesta Blackberry OS a inceput sa scartatie.

Acest lucru s-a datorat probabil cresterii de piata a Android, care a ajuns sa fie lider detasat. In momentul de fata cei de la Google detin o cota de 80.2% din piata smartphone-urilor.

Recent a fost eliberat un raport de catre cei de la IDC (International Data Corp) care anunta ca Blackberry OS va scadea de la un procent de 0.8%, cota de piata actuala, la un procent de 0.3%.

Pe acest trend descendent se afla si Android si sistemul celor de la Apple, iOS. Se preconizeaza ca Android-ul va ajunge sa scada la procentul de 77.6% pana in 2018. Chiar si asa Google va continua sa domine piata, ocupand mai bine de 2/3 din cota de piata. Nici Apple nu este mai favorizata. Acelasi raport dezvaluie ca iOS-ul va inregistra o scadere de 1.1% pana in anul 2018. In momentul actual acestia detin cota de piata de 14.8%.

Singura companie care se pare ca va inregistra o cota de piata in crestere in anii urmatori este Microsoft. Recent acestia au cumparat marele producator de telefoane mobile Nokia. O mare parte din aceasta crestere previzionata este datorata acestei achizitii. Chiar si asa Nokia va continua sa ofere telefoane care au Android-ul ca sistem de operare. Windows Phone 8 este un sistem de operare care capata din ce in ce mai multa notorietate pe piata telefoanelor. Utilizarea simpla si facilitatile oferite de Microsoft par a fi pe placul utilizatorilor si in consecinta cota lor de piata va creste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *