Songza

Songza cumparat de Google

Acum exact o saptamana Google facea anuntul ca vor cumpara Songza, serviciul de music streaming online. Suma care se invarte in jurul acestei tranzactii inca nu a fost facuta publica. Cei de la Google au de gand sa integreze sistemele Songza in Google PLay Music si Youtube, de ce nu. Marea parte dupa care sunt interesati cei de la Google este sistemul Songza de a crea playlisturi. Indiferent de care va fi rezultatul acestei achizitii, cu siguranta observam o crestere a activitatii in materie de muzica si servicii de muzica. Asa cum cei de la Apple au achizitionat Beats si Amazon a pus si accent pe acest aspect ne putem astepta la ceva cu adevarat serios.

Ce ii face pe cei de la Songza atat de doriti de Google este tocmai sistemul lor de creare de playlisturi in fuctie de starea de dispoztie a utilizatorului, a locatiei acestuia sau chiar activitatea sa. Acestea au fost optiunile oferite si de cei de Apple cand au achitionat  beats, singura problema e ca Songza ofereau aceste optiuni inca din anul 2010. Totusi la momentul respect Songza era disponibil doar in format de site web. In anul 2011 Songza s-a lansat ca aplicatie mobila si de atunci a facut fericiti mai bine de 5.5 milioane de utilizatori.

Chiar daca Songza va fi achizitionata de Google aplicatia va ramane disponibila pe mediile online si va ramane un brand independent, cel putin deocamdata. Pentru moment nu se stie suma pentru care Songza isi va dezvalui secretele catre cei de la Google, insa cu siguranta ca e de domeniul milioanelor. New York Times spune ca aceasta afacere ar valora aproximativ 39 de milioane de dolar, in timp ce zvonurile spun ca achizitia se va reduce la 15 milioane de dolari.

Indiferent de pret, Songza se va dovedi a fi de mare ajutor pentru Google iar noi utilizatorii speram la un music streaming cat mai reusit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *