Sportul si beneficiile lui

Sportul este foarte important in dezvoltarea fizica si psihica a oamenilor.Inafara de acest lucru sportul creaza o buna conditie fizica. Daca sunteti obisnuit cu o viata sedentara si nu faceti sport va puneti sanatatea in mare pericol. A face sport inseamna a te integra intr-un grup de oameni sanatosi.Sportul are foarte multe ramuri ce pot fi practicate in functie de preferintele fiecarui individ.

Inotul

Daca va place apa, puteti face inot.Acesta este un sport  relaxant care va pune in miscare toate grupele musculare.

In cazul in care nu aveti timp sa mergeti la o sala de sport, puteti  face miscare alergand in parc, sau chiar mergand pe jos la job.O plimbare de seara nu strica niciodata.Pe langa faptul ca ajuta la digestie va poate scapa si de cateva kilograme in plus.

Un specialist spune ca de cele mai multe ori oamenii nu fac o asociere corecta intre a face sport si scaderea in greutate. Alimentatia sanatoasa impreuna cu sportul este combinatia perfecta pentru a da jos kilograme in plus. Curatenia este un bun prilej de a arde calorii.Dansul poate fi de asemena un modalitate pentru a ne  imbunatati conditia fizica.

Persoanele care fac sport sunt convinse de beneficiile lui.Orice tip de miscare e benefica organismului nostru:

  • Sportul stimuleaza activitatea intelectuala
  • Sportul ajuta la oxigenarea creierului
  • Infrumuseteaza tenul
  • Incurajeaza stabilirea unor noi relatii sociale
  • Imbunatateste calitatea somnului
  • Asigura o mai buna viata sexuala

Sedentarismul duce la obezitate.Miscarea fizica si schimbarile pe care le produce la creierului pot determina folosirea exercitiilor ca o modalitate de prevenire si tratament impotriva obezitatii.

Sportul afecteaza hormonii apetitului.De asemenea sportul ne mentine tineri:miscarea in special cea care ne sa ajuta sa ne punem in miscare cat mai multe grupe de muschi (dansul, aerobic, zumba, gimnasctica etc). Atunci cand stam in picioare, pe scaun sau in pat ,grupele musculare pe care nu le punem in miscare sunt irigate de sange.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *