Stiai care sunt drepturile animalelor? Afla chiar acum!

In lumea aceasta exista nenumarate feluri de animale si vietuitoare care se adapteaza conditiilor de trai de peste tot si care au propriile nevoi si dorinte, chiar daca nu sunt fiinte rationale, astfel incat sa si le poata exprima ca noi, oamenii.

La fel ca si oamenilor, animalelor trebuie sa le fie respectate si acordate o serie de libertati fundamentale pentru a putea vietui printre si alaturi de noi in mod corect si etic. Chiar daca ar putea suna oarecum ciudat, libertatile animalelor sunt urmatoarele: libertatea fata de senzatiile de foame si de sete, libertatea de a se afla intr-un mediu confortabil, libertatea de a fi ingrijite si tratate in caz de boala sau alte afectiuni, libertatea de miscare si libertatea de a fi tratate intr-un mod in care sa nu le fie provocata teama sau stresul.

Libertatea fata de senzatiile de foame si sete se caracterizeaza prin accesul nelimitat al animalelor fata de sursele de hrana si de apa proaspata, totul pentru a fi mentinute intr-o stare buna de sanatate. Libertatea de a se afla intr-un mediu confortabil se caracterizeaza prin mediul de viata adecvat, un adapost si o zona buna de odihna ce-i trebuie asigurate animalului.

Libertatea animalelor de a fi ingrijite si tratate in caz de boala se insumeaza prin diagnosticarea rapida si ingrijirea printr-un tratament adecvat in caz de afectiuni sau boli. Libertatea de miscare a animalelor se exprima de fapt printr-o libertate de tine de felul lor de a-si exprima comportamentul natural intr-un mediu cat mai specific rasei lor si compania animalelor din specia din care fac parte.

In cele din urma, libertatea animalelor de a fi tratate intr-un mod in care sa nu le fie provocate suferinte psihice ca stresul si teama consta in ingrijirea acestora atunci cand sufera de o afectiune sau boala, dar intr-un mod adecvat temperamentului acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *