Superstistiile populare legate de sortitul fetelor

Oamenii se impart in mai multe categorii. Exista oameni si oameni, oameni care cred si oameni care nu cred in superstitii sau traditii. Daca credem sau nu in superstitii este alegerea fiecaruia dintre noi si orice persoana trebuie sa aleaga daca vrea sa creada sau nu aceste tipuri de superstitii.

Oricum ar fi, vrem sa nu sa credem superstitiile fac parte din viata noastra cotidiana si cu siguranta auzi in fiecare zi cate un obicei sau vreo superstitie. De cate ori n-ai intalnit oameni carora le este teama de pisica neagra? Ei bine, oamenii cred ca aceasta aduce ghinion si se feresc de ea. Este o simpla superstitie.

In acelasi timp, superstitiile sunt considerate prejudecati care decurg din credinta in diferite semne prevestitoare, ale magiei. Acesta este si motivul pentru care multi oameni nu cred in aceste zicale ale poporului.

In ocntinuare voi prezenta cateva superstitii pe care fetele si femeile le cunoasc si care ar trebui sa va ajute sa stiti cine va este ursitul. Iata care sunt acestea:

Femeile si fetele credeau cu tarie ca daca vor asculta din ce directie latra cainii, sau daca vor dormi cu pantofii sub pat timp de 3 zile vor reusi sa isi viseze persoana care le este sortita. Ei bine, pe langa acestea se pare ca fetele maritate care aveau in casa in prima zi a Anului Nou un barbat aveau sanse sa se casatoreasca.

De asemenea, mai exista o superstitie care se face in noaptea Sfantului Andrei cand fetele nemaritate fac o turta foarte sarata si o mananca inainte de culcare. Fetele vor visa o persoana care va veni sa le aduca apa si acesta este sortitul.

Oricum ar fi, fiecare persoana poate sa aleaga daca vrede sau nu in superstitii. Acest lucru tine de fiecare persoana in parte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *