Televizorul este un mostru pentru copilul tau! Afla acum de ce!

Traim in aceasta lume in care lucrurile se schimba foarte repede iar tehnologia pare sa evolueze din ce in ce mai mult. Sigur ca nu este un lucru rau faptul ca evoluam si ca beneficiem din ce in ce mai multa tehnologie cu rolul de a ne usura viata.

Sigur ca acestea, pe langa faptul ca au numeroase efecte educative, televizorul este cel care ne poate cauza o multime de probleme. Si nu ma refer la persoanele care ajung obosite acasa de la munca si mai dau drumul la televizor doar pentru a adormi mai repede, ci ma refer mai repede la copii care stau in fata televizorului de dimineata si pana seara.

Specialistii au remarcat ca televizorul inhiba activitatea creierului, in special partea stanga si cortexul prefrontal (partea din fata creierului pe care animalele nu le au!), lucru care impiedica sa se dezvolte aceste parti din creier. Acestea sunt doar cateva dintre efectele acestei inhibitii: slabirea gandirii logicio- matematice , a gramaticii, a vorbirii, ceea ce va duce, in viitor, la o exprimare deficitara, o neputinta sau chiar imposibilitate de a-si comunica ideile.

Este bine sa stii faptul ca creierul uman nu este facut sa proceseze informatia cu o viteza atat de mare, viteza cu care sunt expuse imaginile pe micul ecran (24 cadre pe secunda sau efectele tehnice care sunt, 12 pana la 30 pe minut pe parcursul videoclipurilor) si va fi, practic, bulversat de multimea informatiilor. In consecinta, acesta isi va bloca anumite procese cognitive, in special cele ce tin de emisfera stanga.

Trebuie sa facem astfel incat sa reusim sa indepartam copilul din fata televizorului indiferent cat de greu ar fi. Sigur ca nu spune nimeni ca nu mai trebuie sa isi petreaca timpul deloc in fata televizorului insa acesta lucru trebuie sa fie facut cu o limita si intr-un anumit interval orar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *