Trendul anilor ’30 si ’40

Daca tot vrem sa fim mereu imbracate intr-un mod cat mai special, mai deosebit, sa ne diferentiem de restul lumii in ceea ce priveste stilul vestimentar, sa fim apreciate si sa impresionam prin niste tinute deosebite si diferite oamenii din jurul nostru, atunci trebuie sa ne axam cateodata si pe alte tendinte mai vechi, mai vintage, pentru a ne crea o imagine cat mai frumoasa si placuta pentru cei din jur.

Femeile vor sa se afiseze tot timpul in cele mai speciale si noi haine si creatii care sa le faca sa se simta bine si apreciate de restul lumii. Ba chiar uneori, vor sa fie adulate si vazute ca niste style iconuri, care sa dea startul unor noi tendinte si mode printre restul semenelor lor.

Acum, pentru a reflecta putin cam ceea ce se purta in anii ’30 si ’40 de catre doamnele perioadei respective, de unde venea moda si cam ce era in tendinte atunci, vom descrie putin notiunea de „vintage” in adevaratul ei sens.

„Vintage” inseamna un curent nu numai in moda, ci si in ceea ce priveste decoratiunile, stilul interior al locuintelor, obiectele de mobilier, accesorii in voga acum ceva timp in urma, un stil mai vechi si mai unic de a-ti pune amprenta asupra unor locuri si obiecte care erau la moda pe vremuri.

Asadar, ceea ce se purta in acei ani de glorie ai modei, si nu numai, erau rochiile de vara fluide, usoare, rochiile cu imprimeu alb-negru, rochiile cu buline si flori mari, rochii mai elegante cu siguranta fata de unele din zilele noastre.

Se mai purtau accesoriile foarte mult, gentile si posetele micute brodate manual cu perle si alte pietre pretioase, gentile tip plic carora noi astazi le mai spunem si clutch-uri, palariile mari cu boruri largi, fie de plaja, fie elegante, de interior, turbanele si accesoriile pentru par  care se purtau cu o mare nonsalanta, dar si gratie.

Toate aceste elemente din moda anilor ’30 si ’40 erau foarte apreciate atunci, dar raman la fel de apreciate si placute si in zilele noastre, cand cele ce le poarta readuc oarecum atmosfera acelor ani fabulosi si plini de glorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *