divort

Urmeaza sa divortezi? Iata ce trebuie sa stii despre asta

Potrivit studiilor realizate in ultimii ani vizavi de numarul divorturilor, un procent de 30% din casatorii se termina prin divort. Motivele pentru care se ajunge in acest impas sunt variate. Astfel, unii recurg la aceasta optiune pentru ca partenerul, pe care initial l-au ales pe viata, a fost infidel, dar si situatiile in care violenta domestica sta la cauza sunt la fel de frecvente. Desigur, si nepotrivire de caracter stau la baza unui numar destul de mare de divorturi.

Daca ajungi in prag de divort si nu stii cum anume trebuie sa procedezi in aceasta situatie, un avocat specializat in acest domeniu iti va fi de real folos. Trebuie sa stii si ce spune legislatia legat de acest subiect, pentru a nu avea parte de neplaceri.

Ce optiuni iti ofera legislatia in vigoare cand vine vorba de divort?

Daca vei consulta avocati de divort in Cluj 2017 sau orice alta societate din tara, cu experienta, acestia iti vor spune ca legislatia iti pune la dispozitie 3 moduri pentru a divorta.

  • Calea administrativa

Este vorba despre parcurgerea unei proceduri ce implica si prezenta ofiterului de stare civila, care a oficiat cununia civila. In situatia in care exista copii  minori, trebuie sa stii ca nu poti opta pentru aceasta varianta de divort.

  • Calea notariala

Partile trebuie sa se prezinte la notarul public, caruia sa-i comunice modul in care au planuit sa rezolve amiabil fiecare aspect cu privire la desfacerea casatoriei. In aceste intelegeri trebuie sa existe si solutia la care se va recurge in ceea ce-i priveste pe copii.

  • In instanta

Este varianta pentru care opteaza cele mai multe cupluri, dar mai ales cele care nu reusesc nicicum sa ajunga la un consens in ceea ce priveste divortul.

Si in aceasta situatie, divortul poate avea loc in mai multe moduri. Acesta se poate incheia prin acordul sotilor si reprezinta divortul dorit de oricine se afla in aceasta situatie deoarece lucrurile se desfasoara intr-un mod pasnic.

Ca sot trebuie sa fii capabil sa-ti dai consimtamantul, sa te intelegi cu celalalt legat de capetele de cerere, precum si in revenirea la numele anterior. Trebuie sa stabilesti o locuinta pentru copii, sa-ti exerciti autoritatea de parinte si sa oferi pensia de intretinere, daca este cazul.
divort
Aleg acest mod de a divorta cei care considera ca partenerii lor au culpa exclusiva. Respectivele persoane sunt motivate si se raporteaza la faptul ca destramarea are la baza infidelitatea, abandonul de familie, viciile, violenta domestica, etc.

Divortul pentru separare, in cazul in care unul dintre soti a plecat in strainatate de cel putin 2 ani si a luat decizia de a nu se mai intoarce, este, de asemenea, posibil. Se concluzioneaza ca cel care a ales sa plece este vinovatul si cel care cauzeaza aceasta situatie, deci isi va asuma vina deplina pentru divort.

Deoarece divortul administrativ nu poate fi inaintat atunci cand exista copii mici in familia respectiva, cel in instanta devine principala alegere a celor in cauza. Un avocat cu experienta in acest sector este cel mai recomandat. Asadar, cei care au pornit in cautarea unor avocati de divort in Cluj 2017 sau in orice alt judet din tara, trebuie sa aiba in vedere aceste aspecte pentru a beneficia de un ajutor potrivit.

4 thoughts on “Urmeaza sa divortezi? Iata ce trebuie sa stii despre asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *