Vrei sa fii mai eficient? Iata ce ar trebui sa faci!

De foarte multe ori, oamenii isi doresc mai multe de la propria persoana. Ne dorim sa avansam cat mai mult, ne dorim sa fim mai buni si mai eficienti. Nu ne dam seama insa ca de multe ori eficienta vine de la noi si suntem direct raspunzatori de ceea ce ni se intampla.

Foarte multe sedinte, tot felul de proiecte intrerupte la jumatatea drumului, erori de comunicare sau un birou plin de hartii. Suna familiare aceste lucruri, nu-i asa? Ei bine, este important sa avem grija ca toate acestea lucruri sa se schimbe. Cu alte cuvinte, trebuie sa fim mai eficienti. Iata ce trebuie sa faci pentru asta:

Eficienta la nivel individual inseamna mai ales o buna gestionare a celei mai valoroase, intangibile si democratice resurse existente – timpul fiecaruia. Este insa probabil sa va intrebati: „De ce as avea eu nevoie de managementul timpului? In fond sunt destul de organizat si lucrez cu angajament si seriozitate.”

La drept vorbind aveti dreptate – fara efort, nu se pot obtine rezultatele dorite. Dar mici schimbari sistematice in modul in care va gestionati timpul, duc la efecte mari in ce priveste efortul necesar atingerii obiectivelor. Si oricum, in lumea afacerilor, gestionarea eficienta a timpului este un predictor bun al succesului in cariera.

Multi oameni ajung sa creada ca prea multa munca si stresul ridicat fac parte din fisa postului… Este mai usor sa te plangi ca nu ai timp decat sa faci cu adevarat ceva in aceasta privinta. Obisnuintele necesare unei bune gestiuni a timpului sunt dificil de implementat la inceput, dar ele sunt conditia „sine qua non” pentru a controla ce facem cu timpul nostru.

Asadar, modalitatea in care ne organizam si avem grija de ceea ce facem este cea mai importanta. Daca va doriti ca totul sa functioneze bine si sa fiti mai eficienti, acestea sunt cele mai bune masuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *